Textiel borduren

Borduren van kleding en textiel

Het borduren van kleding, textiel, caps, badstof en accessoires is een discipline die eveneens in ons bedrijf aanwezig is. We hebben hierin een jarenlange ervaring opgebouwd. Textiel borduren in de beste kwaliteit tegen de beste prijs. We verzorgen voor u het hele borduurproces van a tot z. Voor serie-matige productie, of gewoon voor het borduren van ons textiel en onze andere producten bent u bij ons in zeer goede handen. We zorgen ervoor dat ondanks het zeer grote aanbod van verschillende producten, en daardoor verschillende stofsoorten of materialen, er altijd de juiste borduring opkomt. Onze geborduurde artikelen hebben daardoor ook een lange levensduur en een zeer goede wasbestendigheid. Indien noodzakelijk kunnen we borduren met bestendigheid tegen industrieel wassen en chemisch reinigen, belangrijk bij bv werk- en beroepskleding.

 

Textielborduren Premium Borduring

Textielborduren Premium Quality Borduring

Veel van onze producten komen in aanmerking voor een Textielborduren Premium Borduring
In huis geborduurd, de beste kwaliteit borduring, de beste materialen en garens en op de beste machines ter wereld.
We hebben hiervoor het gehele productieproces geoptimaliseerd.
Er zijn een aantal vaste stappen in het proces waardoor uw borduring een Textielborduren Premium Borduring wordt.
Informatie hierover geven we u graag in een persoonlijk gesprek.
Bel ons op +31 85 070 28 14. keuze 1: Verkoop

 

Bedrijfskleding borduren, promotiekleding borduren en werkkleding borduren.

Bij Textielborduren Nederland kunt u terecht voor mooi, goed en goedkoop uw bedrijfskleding borduren, werkkleding borduren, promotiekleding borduren en handdoek borduren. Al 25 jaar ervaring in deze bedrijfstak maakt ons tot een uitstekende partij om uw kleding en textiel aan te schaffen.

 

Kleding borduren, machinaal met industriële borduurmachines

Machinaal borduren is nog steeds de meest gebruikte techniek voor het borduren van textiel.
Borduren van textiel, kleding, handdoeken, badstof, tassen, caps, mutsen e.d. geschied bij ons op computergestuurde meerkops machines die per kop 12 naalden bezitten, waarmee ontwerpen tot en met 12 kleuren op een product geborduurd worden. Er kan geborduurd worden op een groot aantal producten, waarvan u een deel op deze website kunt terugvinden, maar heeft u een ander product nodig, vraag het ons, wij kunnen het wellicht leveren.

 

Kleding borduren

Een veel voorkomend artikel om te borduren is natuurlijk het poloshirt. Een goede voorbereiding bij een shirt borduren is natuurlijk ook zeer belangrijk. Daarom besteden we hieraan veel aandacht. Natuurlijk ook bij alle andere producten. U zult merken dat het verkooptraject bij ons zeer duidelijk en plezierig werkt. Uw poloshirt borduren, bij ons goed, snel en voordelig!

 

Badstof borduren

Het borduren van badstof is echt heel mooi, dit product leent zich ook bij uitstek om geborduurd te worden. Het is vaak beter om badstof te borduren i.p.v. te bedrukken indien het doel zich hiervoor leent. Grote ontwerpen kunnen beter geprint worden of vanaf fabriek ingeverfd of ingeweven worden. Wij kunnen u hierin goed adviseren en begeleiden. 

 

Borduur design

Voordat begonnen kan worden met kleding borduren heeft de machine een bestand nodig waarin het ontwerp vertaald is naar borduursteken. Wij verzorgen ook het maken van deze borduurbestanden met behulp speciale borduursoftware. We maken alle borduringen van hoge kwaliteit door een aantal beïnvloedende factoren uit te sluiten. Voor meer informatie hierover kunt u altijd even bellen met de verkoop. Uiteraard kan wel gekeken worden om oplossingen te vinden om binnen bepaalde budgetten te blijven, zonder teveel aan kwaliteit in te boeten.

 

Borduurgarens

Door gebruikt te maken van de beste kwaliteit garens, ondergarens en hulpmaterialen komt een kwalitatief hoogwaardige borduring tot stand. Er wordt meestal gebruikgemaakt van polyester garens die in de meeste kleuren leverbaar zijn. Ook is er een breed scala aan speciale garens en hulpmaterialen waarmee bijzondere borduringen gerealiseerd kunnen worden.

 

Backings

Voor een goede borduring is altijd (de juiste) backing vereist. Dit is een materiaal wat aan de achterzijde van de te borduren stof wordt geplaatst om de borduring de juiste stevigheid te geven en de vaak aanwezige nadelen van het te verwerken product, zoals samentrekken, opheft. Dit materiaal is er in vele diktes en soorten, zodat altijd de juiste borduring gerealiseerd kan worden. Een hiermee samenhangend product is avelon, een plasticachtig materiaal wat bovenop de te borduren stof wordt geplaatst om te verhinderen dat de pool van sommige stoffen (zoals fleece) door de borduring heen komt, of dat de borduring in de stof "verdwijnt" (zoals bv bij badstof). Door te blijven zoeken en samen te werken met fabrikanten over de gehele wereld is het mogelijk om steeds beter te borduren en ook mooiere resultaten te krijgen met moeilijke designs en lastig te borduren stoffen.

 

Protectielaag

Het is ook mogelijk en protectielaag aan de binnenzijde van de borduring te drukken om gevoeligheid bij dragen te voorkomen. Dit kan zeker bij babykleding het comfort vergroten. Bij kleding die intensief in direct contact met de huid komt, zoals sportkleding, kunnen we, door een protectielaag te drukken aan de binnenzijde, irritatie voorkomen tijdens beweging.

 

Garen kleuren

Borduren van textiel geschiedt met garens in beschikbare garenkleuren. We gebruiken hiervoor kleurvaste Gunold® garens*.

Zie hier de Gunold® kleurenkaart: Gunold® poly color sheet

*Waar nodig zijn andere merken (bv Madeira®) garens in gebruik.
 
We kiezen de kleuren n.a.v. PMS kleuren. Deze door Pantone® geformuleerde kleuren hebben hun eigen nummer. Als referentie geldt de formula guide coated kleur. Hierbij wordt de dichtstbijzijnde garenkleur gekozen.
 
Zie hier de Pantone® kleurenkaart:  Pantone® Formula Guide Coated
 
De referentes van Gunold garens met PMS kleuren zijn door Gunold ook opgegeven.
 
Zie hier voor de referentiekaart: Pantone® Formula Guide Coated vs Gunold® poly
 

> zie ook textiel bedrukken

> zie ook Pantone®

Send us a message