Textiel bedrukken

Bedrukken van kleding , textiel, caps, badstof en accessoires is een dicipline welke eveneens in ons bedrijf aanwezig is. We hebben hierin een jarenlange ervaring opgebouwd. Textiel bedrukken in de beste kwaliteit tegen de beste prijs.

De 2 belangrijkste methodes zijn de zeefdruk en de transferdruk. We verzorgen voor u het hele drukproces van a tot z. Voor serie-matige produktie, of gewoon voor het bedrukken van ons textiel en onze andere produkten bent u bij ons in zeer goede handen. We zorgen ervoor dat ondanks het zeer grote aanbod van verschillende producten, en daardoor verschillende stofsoorten of materialen, er altijd de juiste bedrukking opkomt. Onze bedrukte artikelen hebben daardoor ook een lange levensduur en een zeer goede wasbestendigheid. Indien noodzakelijk kunnen we bedrukken met bestendigheid tegen industrieel wasssen en chemisch reinigen, belangrijk bij bv werk- en beroepskleding.

 

Bedrijfskleding bedrukken, promotiekleding bedrukken en werkkleding bedrukken.

Bij Textielborduren Nederland kunt u terecht voor mooi, goed en goedkoop uw bedrijfskleding bedrukken, werkkleding bedrukken, promotiekleding bedrukken en handdoek bedrukken. Al 25 jaar ervaring in deze bedrijfstak maakt ons tot een uitstekende partij om uw kleding en textiel aan te schaffen.

We gebruiken altijd de beste methode voor t shirts bedrukken, sweater bedrukken, schort bedrukken, trui bedrukken, polo bedrukken, poloshirts bedrukken, badjas bedrukken, rompertje bedrukken, kussensloop bedrukken of alle andere kleding bedrukken.

 

Kleding bedrukken, zeefdruk

Zeefdruk is nog steeds de meest gebruikte techniek voor het bedrukken van textiel.
Door middel van een rakel wordt inkt door een zeefraam heen (waarin de afbeelding is uitgespaard) op het textiel gedrukt.Voor zeefdruk is het daarom nodig eerst een zeefraam van de afbeelding te maken. Dit gebeurd of met behulp van een film en een belichter, of direct vanuit de computer. (Computer to screen methode) Hiermee wordt via een bepaald procédé een screen (zeef) gemaakt, waarna deze moet worden ingesteld op de drukpers. Elke kleur heeft zijn eigen zeefraam nodig. Deze werkzaamheden worden samengevat onder de noemer prepress of setup kosten.
Van een bedrukking wordt indien noodzakelijk eerst een digitaal voorbeeld gemaakt ter goedkeuring. Er zijn natuurlijk vele stofsoorten, met elk hun eigen specifieke manier van bedrukken. Ook zijn er verschillende inktsoorten met hun eigen specifieke kenmerken. Voorbeelden zijn o.a. plastisol-inkten, elastische inkten, UV-inkten en 2 componenten-inkten.
Wij zorgen er natuurlijk voor dat de juiste methodes op de juiste producten worden toegepast.

 

T shirt bedrukken

Een veel voorkomend artikel om te bedrukken is natuurlijk het Tshirt. Een goede voorbereiding bij shirt bedrukken is natuurlijk ook zeer belangrijk. daarom besteden we hieraan veel aandacht. Natuurlijk ook bij alle andere produkten. U zult merken dat het verkooptraject bij ons zeer duidelijk en plezierig werkt.

 

Handdoek bedrukken

Het bedrukken van badstof is een speciale discipline. Een handdoek bedrukken vergt speciale inkt en techniek. Het bedrukken van lichte kleuren op donker badstof is extra moeilijk. Het is vaak beter om badstof te borduren indien het doel zich hiervoor leent. Grote ontwerpen kunnen beter geprint worden of vanaf fabriek ingeverfd of ingeweven worden. Wij kunnen u hierin goed adviseren en begeleiden. Dus voor een badlaken bedrukken, een strandlaken bedrukken of een handdoek bedrukken.... Ga naar textielborduren Nederland!

 

Transferdruk

Transfereren van producten is een zeer goede en mooie methode van bedrukken. In Amerika bijvoorbeeld worden de meeste textielproducten via transfers van hun afbeelding voorzien. De afbeelding wordt eerst op een drager (meestal siliconenpapier of transparant kunststof) aangebracht, waarna het door middel van een hittepers onder een specifieke druk, temperatuur en tijd de afbeelding op het product wordt geperst.
Ook voor transferdruk is het nodig eerst een aantal werkzaamheden te verrichten voor het maken van de verschillende transfers, kort samengevat de prepress. Van een transfer wordt evt. eerst een voorbeeld als .jpg bestand gemaakt ter goedkeuring. Hierna wordt overgegaan tot de productie, waarbij elke transferering met de grootste zorg wordt uitgevoerd. Er zijn vele soorten transfers, welke voor verschillende doeleinden of producten worden ingezet. Zo zijn er o.a. plastisoltransfers, plottransfers, nylontransfers, elastische transfers, industriële transfers (bestendig tegen chemisch reinigen en hoge wastemperatuur), flocktransfers, full colour transfers, printtransfers, digitale transfers, etc. U ziet dat goed overleg en een goede voorlichting noodzakelijk is om problemen te voorkomen, en een goed bedrukt product te leveren. Gezien onze lange ervaring met deze vorm van bedrukken garanderen we u een perfecte bedrukking middels transferdruk.

 

Textiel printen

Het printen op textiel dmv printers welke direct op de kleding printen is de laatste jaren in opmars. De technieken alsmede de kwaliteit worden steeds beter, Het is geen vervanger van zeefdruk of transferdruk maar zeker een toevoeging waarmee voor sommige doeleinden een goed alternatief voorhanden is. We verzorgen ook het printen van afbeeldingen op kleding en textiel voor u. Natuurlijk ook in de voor ons bekende kwaliteit. Zoals vermeld bij handdoek bedrukken is het ook een uitstekende methode om een handdoek all over van een afbeelding te voorzien dmc full colour printen.

 

PMS kleuren

Bedrukken van textiel geschiedt in PMS kleuren. Deze door Pantone® geformuleerde kleuren hebben hun eigen nummer. Voor drukken worden de formula guide coated kleuren gebruikt.

De kleurenwaaier in onze bedrijfstak is:

Pantone® Formula Guide Coated

> zie ook textiel borduren

> zie ook Pantone®

 

Send us a message