Eigen kledinglijn & Merchandise

Merchandising is het commercieel exploiteren van de populariteit van een merk of van bekende personen, zoals muzikanten, dj's, filmsterren, entertainers en sporthelden, evenals van figuren uit films, stripverhalen en televisieprogramma's.
Merchandising kan de volgende vormen aannemen:
  • verkoop van afbeeldingen en logo's op producten voor fans. Bijvoorbeeld, caps, t-shirts, sweaters, hoodies, tops, handdoeken, mokken, powerbanks, sleutelhangers, spelletjes, posters en dergelijke.
  • het weggeven van dergelijke producten bij aanschaf van andere producten, eventueel in vorm van een relatiegeschenk
  • gebruik van afbeeldingen op andere producten, zoals kleding, tassen, handdoeken, servies, spandoeken etc
Gespecialiseerde bedrijven zoals Textielborduren Nederland zijn degene die zich met merchandising bezighouden. Een merk of persoon, kan bijvoorbeeld een contract afsluiten met ons bedrijf voor de merchandising en of dit door ons laten produceren en leveren.
 
Het woord merchandising werd oorspronkelijk gebruikt voor verkoopbevorderende activiteiten en marktonderzoek gericht op verkoopbevordering. Het woord komt nog steeds ook in die betekenis voor. Deze verkoopbevordering werd mede bereikt door het produceren van tasjes met de naam van een winkel, sleutelhangers met een automerk, posters en dergelijke met afbeeldingen van het product of het logo.
 
Het produceren en verkopen van dergelijke 'bijkomende artikelen' werd vervolgens ook 'merchandising' genoemd.
 
In de filmindustrie is het businessmodel in de afgelopen decennia verschoven van kaartverkopen richting een grotere afhankelijkheid van merchandising.
 
Naast de filmindustrie is merchandising vooral in de muziekindustrie erg belangrijk geworden. Waar de verkoop van geluidsdragers toch enigszins terugloopt is het verkopen van T-shirts en andere artikelen een steeds belangrijkere bron van inkomsten voor bands en artiesten.
 
Ook stripfiguren worden veelvuldig op artikelen afgebeeld als merchandise-middel. De Belgische stripauteur Georges Remi, de bedenker van Kuifje zag als eerste het belang van merchandising in en produceerde replica's van zijn stripfiguren en afgeleide producten.
 
Het gebruik van merchandise is de laatste jaren sterk in ontwikkeling gekomen, mede door de social media en het internet.
 
Daarnaast is voor het opzetten of uitbreiden van uw eigen kledinglijn is Textielborduren Nederland bv een zeer geschikte partner. We hebben veel ervaring en produceren veel kleding, textiel en caps voor bedrijven met een eigen kledinglijn, cap collectie of accessoire collectie. Zie verder:
 
U wilt uw eigen kledinglijn opzetten, geheel naar eigen ontwerp. U wenst merchandise voor uw merk, evenement, festival. U bent zelf DJ, Muzikant, Sportman/vrouw, manager, bekende persoonlijkheid of anders geïnteresseerd in het opzetten of uitbreiden van een product of een commerciële merchandise lijn? Dan zijn wij een uitstekende partner om dit samen met u te realiseren.
 

Send us a message